top of page

VIZIUNE

Iron Will HEMA Academy este un club înființat de către niște prieteni în primul rând din pasiune sinceră pentru HEMA. Obiectivele clubului se subsumează acestei pasiuni și a bucuriei de a practica Arta care ne-a rămas moștenire de la strămoșii noștri europeni pe cât mai bine cu putință. Eforturile noastre sunt coordonate de trei deziderate, menționate mai jos.

Veridicitate

Conceptele și tehnicile pe care le arătăm și predăm să fie atestate istoric. Adică să existe surse concrete recunoscute în HEMA care să susțină interpretările noastre. Sau, dacă nu le susțin direct, măcar să o facă indirect și să nu le contrazică.

Viabilitate

Cel mai important! Conceptele și tehnicile pe care le arătăm și predăm să funcționeze în sparring! Adică să dea constant și consecvent rezultatele așteptate de la ele, împotriva unui partener necooperant, într-o situație de luptă (sparring) cu otel, la intensitate maximă, la nivel de competiție.

Universalitate

Conceptele și tehnicile pe care le arătăm și predăm să fie transmisibile oricărei persoane care depune minimul de efort necesar pentru a le învăța. Adică interpretările noastre să nu fie aplicabile doar pentru o anumită anatomie sau un anumit stil de învățare.

39-_DSC8474.jpg
60-_DSC8492.jpg
45-_DSC8480.jpg

Ținând minte aceste trei linii directoare de mai sus, principalul nostru obiectiv este să antrenăm oameni care să caștige frecvent competiții HEMA. Sau măcar să facă o performanță notabilă în astfel de contexte.

Dar asta nu inseamnă că nu suntem interesați de cercetarea în domeniul HEMA. Din contră! Suntem deschiși la colaborări cu istorici, arhiviști, muzeologi sau orice altă persoană interesată de aspectul teoretic și de cercetare în HEMA.

 

Suntem de asemenea foarte interesați să creștem comunitatea HEMA în Romania și vom primi cu bucurie orice persoană care este pasionată de acest domeniu, ajutând-o cât vom putea.

Câteva aspecte care merită menționate despre noi:

  • Suntem primul club de HEMA din România care a făcut public un curriculum (plan de studiu) concret, clar și disponibil gratuit încât să poată fi consultat de către toți cei interesați, atât Cursanții noștri cât și străini. Îl găsiți aici.

  • Clubul nostru oferă, gratuit, pe toată durata studiului la categoriile Începători și Practicanți, minimul de echipament necesar pentru ca studenții să poată practica HEMA eficient și în siguranță. Acesta constă în: mască de scrimă, mănuși specializate pentru studiul HEMA cu simulatoare de plastic și spadă de plastic, pentru fiecare Cursant care se înscrie ca Începător sau ajunge Practicant în clubul nostru!
     

  • Suntem (după cunoștințele noastre) al patrulea club de HEMA înființat în România și al doilea înființat în București.

Liechtenauer Portrait HIGH QUALITY.jpg
O posibilă reprezentare a lui 
Johannes Liechtenauer
(presupusa, dar neconfirmata 100%)

This you should grasp:
All arts have length and measure.

- Johannes Liechtenauer
(in the "Zettel")

bottom of page