top of page
Prezentare Generala

Despre Antrenamente

Antrenamentele se țin de 2 ori pe săptămână, în zilele de miercuri și sâmbătă.
Miercuri antrenamentul are loc de la ora 19,00 - 22,00.
Sâmbătă antrenamentul are loc de la ora 12,00 - 15,00. 
Antrenamentele durează 3 ore și se țin 7, 8 sau 9 antrenamente pe lună, în funcție de calendar. 
Rugăm insistent toți Cursanții să fie prezenți în vestiar cu minim 15 minute mai devreme față de ora la care începe antrenamentul, pt. a avea timp să se schimbe în echipamentul de sală. La orele menționate pentru începerea antrenamentului (19,00, respectiv 12,00), deja are loc încălzirea. 
Ne rezervăm dreptul de a ne selecta clienții! 

Desfășurarea unui antrenament

Sesiunile noastre de antrenament încep cu o serie scurtă de exerciții de încălzire, concepute pentru a crește fluxul sanguin în țesuturile musculare, îmbunătățind mobilitatea cursanților, reducând riscul de accidentare și crescându-le capacitatea de efort.

Aceasta este urmată de prezentarea teoretică a conceptelor ce urmează a fi studiate, demonstrarea lor de către instructor și aplicarea lor practică de către cursanți prin executarea de exerciții specifice. Pentru mai multe detalii vă rugăm citiți curriculum-ul nostru aici.

Tradiție și surse

În clubul nostru, se predă numai Spada de Două Mâini (Longsword).

 

Curricula curentă este bazată pe învățăturile lui Johannes Liechtenauer (Școala Germană de Longsword), așa cum au fost detaliate în manuscrisele lăsate de către (pseudo) Peter von Danzig zum Ingolstadt, Sigmund Schining ain Ringeck și (pseudo) Hanko Döbringer.

 

Principala resursă pe care o folosim pentru a înțelege aceste manuscrise este lucrarea "The Recital of the Chivalric Art of Fencing of the Grand Master Johannes Liechtenauer" în cadrul căreia cele 3 surse menționate au fost transcrise, traduse și sistematizate încât să permită o lectură a lor comparativă, de către echipa formată din: Michael Chidester, Dierk Hagedorn, Cory Winslow, Christian Trosclair, și Thomas Stoeppler.


Însă există și alte lucrări ale diverșilor autori, care se concentrează pe traducerea în engleza modernă a doar uneia dintre cele 3 glose menționate mai sus. Și le studiem și pe acestea, pentru a avea o expunere cât mai largă. Stiluri diferite de traducere pot duce la conexiuni mentale noi.

În orice caz, indiferent la ce lucrare ne raportăm, aceste transcrieri și traduceri moderne au fost apoi interpretate de către Membrii Fondatori Iron Will HEMA Academy, Andrei Chirleșan și Valentin Lungu, în stilul lor și cu înțelegerea lor personală, pentru a crea Curriculum-ul Iron Will HEMA Academy pentru diferitele niveluri de studiu.

Este important de subliniat că HEMA este o artă marțială de natură interpretativă, pentru că din păcate tradiția vie a acestei arte marțiale a fost transmisă de la maestru la ucenic doar până la finalul Renașterii, când armele și tehnica folosite au devenit depășite.

Așadar practicanții HEMA sunt nevoiți să redescopere tradiția pierdută și să ofere propria lor interpretare a tehnicilor folosite; interpretare la care au ajuns prin deducțiile făcute asupra materialelor sursă și prin experimente practice la sală.

Acesta este și cazul Instructorilor noștri. Modul în care sunt predate conceptele și tehnicile de luptă în cadrul clubului reprezintă doar interpretarea curentă. Iar aceasta se poate schimba pe viitor, în funcție de rezultatele cercetării și experimentării continue, pe care Instructorii noștri o desfășoară.

Suntem, totuși, mai mult decât încântați să discutăm interpretările noastre împreună cu alți membri ai altor cluburi, care au alte interpretări, sau chiar care studiază alte tradiții! Cum este, de exemplu, Școala Italiană, dupa învățăturile lui Fiore dei Liberi.

Și desigur, să ne și testăm interpretările noastre în sparring, împotriva celor ale colegilor noștri din comunitate!

Suntem deschiși de asemenea și la colaborări voluntare cu istorici și teoreticieni puri, care, deși nu sunt interesați de partea aplicativă și practică a HEMA, vor să ajute prin cercetare în acest domeniu.

Locație

  Ne găsiți aici:

Strada Verzișori 2, Bucuresti, Romania

+40723512834

Niveluri de Studiu

Clubul organizează antrenamentele pe 3 niveluri de studiu.

Nivelurile sunt: Începători, Practicanți și Experți.

După terminarea nivelului de Începători, Cursantul poate promova la Practicanți, după Practicanți la Experți, iar după promovarea nivelului de Experți, Cursantul iși poate continua dezvoltarea la club, în perspectiva de a atinge nivelul de Maestru. Acest ultim nivel are niște condiții destul de draconice pentru a fi atins (vezi mai jos la "Progresie și Roluri în Cadrul IWHA").

Orice persoană care dorește să se înscrie la cursurile Iron Will HEMA Academy își poate alege categoria de studiu, în funcție de experiența pe care o are.

Dar cei care vor să înceapă direct de la un nivel mai sus decat cel de Începători, vor trebui să treacă prin Evaluarea pentru nivelurile de studiu precedente nivelului la care doresc să înceapă. Astfel, cei care doresc să înceapa direct la Practicanți, trebuie să treacă Evaluarea pt. nivelul Începători. Cei care doresc să înceapă la Experți, trebuie să treacă atât Evaluarea pt. Începători, cât și cea pt. Practicanți.  Iar cei care consideră că sunt deja la nivelul de Maestru, trebuie să treacă prin toate Evaluările menționate până acum, plus condițiile draconice menționate anterior ca fiind necesare pt. nivelul de Maestru. 

Lecțiile predate la antrenament constau în diverse concepte și tehnici reunite în cadrul aceleiași unități de studiu. Pe aceste unități de studiu, noi le numim "teme". Fiecare Temă tratează un subiect specific din categoriile generale de: biomecanică, joc de picioare, tipuri de atac, tipuri de apărare sau tactică.

 

Temele se repetă ciclic pe parcursul unui sezon de studiu, fiecare Temă fiind predată 2 antrenamente consecutive, după care se trece la următoarea Temă din rotație.

Indiferent dacă unii Cursanți nu au fost prezenți la nici unul dintre aceste 2 antrenamente în care s-a predat tema respectivă, se va trece la urmatoarea temă.

Totuși, dacă absolut toți Cursanții dintr-o categorie lipsesc la un antrenament, atunci se reia tema respectivă la antrenamentul următor, pentru beneficiul lor.

La propunerea din trecut a mai multor studenți, am decis ca ultima sâmbătă din fiecare lună (în funcție de cum pică în calendar), să fie o zi întreagă doar de sparring. Pe care noi o numim "Last Saturday Sparring."


În data în care are loc "Last Saturday Sparring", la toate nivelurile de studiu, NU se predă lecția zilei.

 

Cei care vin la antrenament în acea dată au de ales între a participa la sparring sau a fi spectatori.

Dar ca să fie corect pentru Cursanții care potential nu își doresc sparring, ci doar studiu, prezența la Last Saturday Sparring nu se contorizează.

Niveluri de Studiu

Durata unui Sezon și Evaluarea

Un Sezon începe la 1 octombrie și se termina la 30 septembrie anul următor.

Aceste date sunt aproximative. De fapt ne referim la prima miercuri sau sâmbăta care pica la începutul lunii octombrie, respectiv la ultima miercuri sau sâmbăta care pică la finalul lunii septembrie al anului următor.

Există doua sesiuni de evaluare stabilite pe an, la distanță de (aproximativ) 6 luni una de alta: o sesiune la începutul lui martie (de la prima zi de antrenament din martie incolo), respectiv una la începutul lui septembrie (de la prima zi de antrenament din septembrie incolo).

Evaluarea constă atât în itemi teoretici cât și practici.

Cei teoretici sunt de tipul întrebare-răspuns.

Cei practici necesită demonstrarea tehnicilor învățate în fața unui Instructor, care va evalua rata de succes privind execuția lor, din 10 sau 20 de repetări ale tehnicii examinate.

În urma Evaluării se va acorda un procentaj total reprezentând rata de succes a Cursantului atât în privința itemilor teoretici cât și a celor practici.

Este nevoie de un anumit procent de răspunsuri sau demonstrații corecte, pentru a promova la următorul nivel de studiu (vezi mai jos la "Progresie și Roluri in Cadrul IWHA").

Atenție! Cursantul nu este obligat să se înscrie la sesiunile de Evaluare, ci poate rămâne la aceeași categorie de studiu până se simte pregătit. În alte cuvinte înscrierea la Evaluare este opțională și voluntară.

Atenție! Însa odată înscris la Evaluare, pentru a trece de la o categorie la alta (Începători -> Practicanți; Practicanți -> Experți; Experți -> Maestru), Cursantul trebuie să obțină procentajul minim necesar pentru fiecare nivel. În alte cuvinte, promovarea Evaluării este obligatorie.

Atenție! Evaluarea oricarui Cursant inafara celor 2 sesiuni de Evaluare stabilite formal pt. fiecare sezon de studiu poate avea loc, dar numai la discretia absoluta a Instructorului Evaluator si a Administratorilor clubului. Ei vor decide, de la caz la caz, daca exista timp si resursa umana pentru a evalua unul sau mai multi Cursanti. Si daca da, vor stabili in avans (minim 1 saptamana), o data fixa pentru examenul de Evaluare a fiecarui Cursant, cu acordul Cursantului in cauza. 

Atenție!  Promovarea la Experți este condiționată și de echipamentul de protecție obligatoriu pentru cele mai severe cerințe de protecție de la acest nivel de studiu, adică cel mai mult echipament de protecție necesar, pentru sparring la intensitate maximă. Vezi aici secțiunea "Sparring la intensitate maximă, cu partener NEcooperant, cu armă de oțel" din lista cu echipamentul de protecție necesar pentru toate nivelurile de activitate la club
 

Motivația pentru această decizie este ca exercițiile practice (drillurile) de la nivelul de studiu Experți necesită, prin natura lor, diverși itemi de echipament de protecție. Și, luat în ansamblu, întreg Curriculum-ul de la Experți necesita TOT echipamentul de protecție, integral, pentru a studia toate tehnicile în siguranță.

Deci pentru promovarea la Experți, AMBELE condiții sunt obligatorii CUMULATIV:  scorul minim necesar la Evaluare + deținerea întregului echipament de protecție necesar.

În situația în care un Cursant promovează la sesiunea de Evaluare dar are doar PARTE din echipamentul de protecție necesar pt. Experți, NU i se va permite începerea studiului la Experți până când nu va avea tot echipamentul.

DAR, nu legăm cele 2 reguli (echipament complet + promovarea evaluării) atât de strict una de cealaltă. În sensul că orice Cursant care a promovat la o sesiune de Evaluare, este considerat promovat în perioada în care își cumpără echipamentul lipsă. Și poate începe studiul la Experți în momentul în care această perioadă a trecut și are tot echipamentul. Până atunci, Cursantul în cauza va studia în continuare la Practicanți.


TOTUȘI. Ținând cont că Evaluările sunt din 6 în 6 luni (cel puțin), dacă în 6 luni Cursantul care a promovat sesiunea de Evaluare pentru nivelul Practicanți nu își cumpără și restul de echipament, acest Cursant își pierde statutul de "promovat" și va trebui să fie evaluat din nou, când dorește el. Considerăm că 6 luni este destul timp pt. a cumpăra un "rest" de echipament. Plecăm de la premisa că un Cursant ajuns la Practicanți și motivat să dea Evaluarea are parte din echipament când anunță această intenție, altfel nu ar iniția procedura degeaba...

Sezoane si Evaluare
Progresie și Roluri în Cadrul IWHA

În cadrul clubului, avem un sistem logic și clar de cuantificare atât a progresului tehnic pe care îl face fiecare Cursant înscris, cât și a contribuțiilor pe care fiecare Cursant sau altă persoană interesată le poate aduce clubului.

Progresul tehnic măsoară abilitatea unui Cursant de a înțelege și a aplica diversele concepte și tehnici specifice disciplinei Spada de Doua Mâini, așa cum este studiată ea în cadrul Clubului.

Contribuțiile către club depind de Rolul pe care un Cursant sau orice persoană interesată și-l asumă în cadrul clubului. Și aceste contribuții sunt cuantificabile și măsurate prin sistemul nostru.

Pentru ambele categorii măsurate, clubul oferă însemne vizuale specifice, pe care Cursanții și le pot atașa de echipament, pentru a reprezenta nivelul tehnic la care sunt, sau contribuția pe care o au la Club.

Pentru mai multe detalii despre sistem, faceți click pe butonul alăturat.

Progresia Tehnică și Rolurile în IWHA

Progresie si Roluri in Cadrul IWHA

Echipament

Există trei tipuri de echipament necesar pentru HEMA.

 • îmbrăcăminte sportivă: haine lejere, care lasă pielea să respire și care nu restricționează mișcarea; și încălțăminte care să confere stabilitate pe sol și aderență
   

 • echipament de protecție: echipament specializat, conceput și produs într-o asemenea manieră încât să fie apt pentru a proteja purtatorul cand practică HEMA
   

 • simulatoare: replici de arme medievale sau renascentiste (din lemn, plastic, sau oțel), special concepute și produse pentru HEMA

Echipament de protecție

Echipamentul de protecție necesar variază în funcție de activitatea executată in cadrul fiecărui nivel de studiu si Temă. Vă rugăm să citiți lista detaliată aici.

Echipament oferit de către Club

Clubul nostru oferă echipamentul minim necesar pentru a putea începe studiul și practica HEMA la categoriile Începători si Practicanți:
 

 • Simulator de Spadă de Două Mâini din plastic, marca Rawlings (cu mâner extins)
   

 • Mănuși HEMA, marca Red Dragon, concepute pentru lucrul cu simulatoare de plastic
   

 • Mască de scrimă, marca Onest Escrime (350N)
   

Pentru toate categoriile de studiu oferim 2 seturi COMPLETE de echipament, pentru sesiunea de sparring de la finalul fiecărui antrenament (1 oră), încât 2 Cursanți să poată face sparring la intensitate maximă, în condiții de siguranță. Aceste seturi constau în:

 • Simulator de Spadă de Două Mâini (Federschwert) din oțel
   

 • Mască de scrimă
   

 • Protecție occipitală, marca SPES
   

 • Gorjet (protecție pentru gât)
   

 • Gambezon (jachetă specializată pentru HEMA), din care avem: 

  • 3 marca Black Armoury, mărimi: S, M si L​

  • 1 marca SPES, mărime custom pentru o femeie de talie medie

  • 1 marca Superior Fencing, mărime custom pentru un bărbat de talie medie
    

 • Pieptar de piele (extra protecție pentru piept) 
   

 • Șorț de piele (extra protecție pentru zona inghinală și coapse)
   

 • Protecții de coate, marca SPES
   

 • Protecții de antebrațe, marca SPES
   

 • Mănuși pentru sparring cu oțel, marca SPES Heavies
   

 • Genunchiere, marca SPES
   

 • Tibiere, marca SPES

 

Fiecare item din echipamentul oferit de club are un cod unic imprimat pe el cu markerul, pentru a-l putea identifica ușor față de alte obiecte ale clubului sau față de obiecte proprietate personală.

Cursanții pot folosi echipamentul menționat mai sus (fie pentru categoriile Începători și Practicanți, fie pentru sparring, după caz), pe toată durata studiului la club.


Totuși, fiecare item din echipamentul oferit de club va fi predat unui cursant cu presupunerea unui caracter temporar al împrumutului, menit a facilita începerea studiului HEMA în condiții de siguranță și eficiență. Dar Cursanții sunt datori ca, pe măsură ce evoluează și caștigă experiență, să își achiziționeze propriul echipament pe cât mai repede cu putință, eliberând echipamentul clubului. Pentru a ajuta alți colegi noi, aflați la început de drum în HEMA, să beneficieze de el

ATENȚIE!  Readucem aminte ce am menționat la secțiunea "Evaluare".

Pe lângă procentajul minim necesar pentru a promova la categoria Experți, este obligatoriu ca un Cursant interesat să promoveze la acest nivel să aibă în proprietate personală și tot echipamentul de protecție necesar pentru această categorie de studiu. Lista echipamentului necesar este aici. Derulati in jos in document, pana la categoria Experți, sectiunea "Sparring la intensitate maximă, cu partener NEcooperant, cu armă de oțel".

Echipament
Regulament de Ordine Interna

Regulament de Ordine Internă

Regulile privind siguranța sunt imperative și nenegociabile.
HEMA este un sport de contact. Dacă nu se respectă regulile privind echipamentul de protecție necesar, precum și instrucțiunile date de Instructori în acest sens, există riscul de accidentări serioase.

Așadar, nu se tolerează nici o abatere de la regulile de siguranță și de la echipamentul de protecție necesar pentru fiecare activitate de studiu.


La prima abatere de acest gen, cursantul va primi avertisment din partea instructorului și time-out pe margine.

La a doua abatere de acest gen, părăsește sala și pierde antrenamentul respectiv.

 

La a treia abatere, la decizia conducerii clubului, cursantul poate pierde definitiv dreptul de a mai veni la antrenamentele clubului, indiferent dacă a plătit, iar luna nu s-a terminat.

Atenție! Echipamentul de protecție obligatoriu este prevăzut aici.

Fără contestarea instrucțiunilor.

Atunci când instructorii dau o instrucțiune care nu încalcă legile României, semnalând că este în calitate oficială, cursanții o execută fără comentarii.

Când nu se execută acea instrucțiune și se contestă, se primește avertisment.

La a doua contestație la aceeași instrucțiune, se primește avertisment și 10 flotări (sau 30 genuflexiuni pentru cei care nu pot face flotări).

 

La a treia contestație la aceeași instrucțiune, se părăsește sala!

Dacă se continuă contestarea instructorilor și după această măsură disciplinară, la decizia conducerii clubului, cursantul poate pierde definitiv dreptul de a mai veni la antrenamentele clubului, indiferent dacă a plătit, iar luna nu s-a terminat.

Fără întreruperi.

Nu se întrerupe instructorul atunci când predă, explică sau dă instrucțiuni.

Când nu se respectă această regulă, prima oara se primește avertisment.

La a doua abatere, se primește avertisment și 10 flotări (sau 30 genuflexiuni pentru cei care nu pot face flotări).

 

La a treia abatere, se părăsește sala!

 

Nici cursanții nu se vor întrerupe între ei.

Când nu se respectă această regulă, prima oară se primește avertisment.

La a doua abatere, se primește avertisment și 10 flotări (sau 30 genuflexiuni pentru cei care nu pot face flotări).

 

La a treia abatere, se părăsește sala!

Atenție! Când are cineva ceva de spus sau dacă există întrebări, se ridică mâna și se cere cuvântul

Conduita publică și abateri grave.

Nu sunt acceptate următoarele manifestări comportamentale:

Folosirea echipamentului de HEMA și a tehnicilor învățate pt. acte de violență împotriva altor persoane, înafara activităților de la club și a violenței inerente acestui sport, desfășurate în mediu controlat și supravegheat de către instructori.

Prezentarea la manifestări publice în echipament HEMA, cu sau fără arma de antrenament de oțel, cu excepția evenimentelor de HEMA sau asociate (reconstituire istorică, SCA, BOTN etc.).

ORICE altă abatere neprevăzută expres mai sus dar care afectează siguranță și buna desfășurare a HEMA în Romania și/sau aduce injurii Iron Will HEMA Academy.

Atenție! În privința cursanților înscriși la Iron Will, ce constituie o astfel de abatere gravă va fi dezbătut de catre consiliul de Administrație Iron Will, de la caz la caz. Facem apel la rațiune și bun simț pentru a nu se ajunge la astfel de situații.

Atenție! Pentru toate abaterile de mai sus sancțiunea este eliminarea permanentă de la antrenament, fară avertisment!

Responsabilitatea personală și disciplina în timpul antrenamentelor.

Este responsabilitatea personală a cursanților să vina la antrenament la timp. Antrenamentul începe la orele stabilite, fară întârzieri și fară așteptat după cursanți. Cine întârzie pierde partea din antrenament respectivă.

Încălțările de sala TREBUIE să fie foarte curate pe talpa. Ele NU se vor folosi înafara sălii de lucru. Dacă sunt folosite și în afară, ele vor fi SPĂLATE pe talpă înainte de a reintra cu ele în sala.

În sălile de arte marțiale închiriate de obicei găsim pe jos fie tatami, fie parchet. Ambele sunt bunuri ale proprietarilor sălii, și ca orice bun, costă! Așadar, este și responsabilitatea cursanților de a avea grijă să nu sufere stricăciuni în nici un fel.

Cursanții sunt responsabili de echipamentul primit, în felul următor:


A. își știu numărul de identificare al obiectelor date lor în folosință de către club (masca, manuși Red Dragon și spada de plastic) și sunt responsabili la început de antrenament, după încălzire, sa își ia singuri aceste obiecte din spațiul de depozitare. Dacă au ratat încălzirea pentru că au intarziat, primul lucru pe care il vor face la intrarea în sală va fi să își ia echipamentul din spațiul de depozitare.

B. în timpul antrenamentului își țin echipamentul dat în folosință într-un singur loc, pe margine. Nu peste echipamentul instructorilor, și nu aruncat la un loc cu restul echipamentului clubului. NICIODATĂ pe suprafața de lucru nu se lăsa echipament aruncat. Și nici pe suprafața ringului după sparring.


C. cursanții știu în permanență unde le este echipamentul dat în folosință și care este al lor.

D. la sparring, fiecare cursant are OBLIGATORIU un coleg care îl/o ajută să se îmbrace, adică un “Paj”. Pajul este responsabil să îl echipeze complet, inclusiv să îi puna occipitala la mască (dacă nu este pusă deja), să puna șorțul de piele, să ia de la cei care au terminat sparring-ul restul de echipament necesar (cotiere, genunchiere etc.) și celelalte operațiuni necesare pentru a-și ajuta colegul să se echipeze RAPID și EFICIENT. De asemenea, recomandăm ca fiecare cursant Iron Will să își aleagă un Paj permanent dintre colegii de studiu, DAR, dacă acea persoană nu este prezentă la un anumit antrenament, în acel antrenament să își aleagă “ad-hoc” alt paj imediat, după ce partea de studiu tehnic a luat sfârșit, și se trece la etapa de sparring.

E. la final de antrenament cursanții sunt responsabili să își ducă înapoi echipamentul la spațiul de depozitare, punându-l cu grijă, DE UNDE L-AU LUAT. De asemenea, sunt responsabili să își ia acasă mănușile albe, de lucru, oferite lor gratuit și permanent de către club și să le spele la intervale adecvate.

F. cursanților li se poate cere ca din când in când să își ia acasă masca de scrimă și să o spele conform instrucțiunilor oficiale date de către instructori. Au obligația de a face acest lucru cu grijă, respectând ÎNTOCMAI acele instrucțiuni și într-un timp util, determinat împreuna cu instructorii.  

 

Sancțiuni pentru încălcarea regulilor de mai sus:

1. Pentru intrarea în sală cu încălțări murdare pe talpă, se pierde antrenamentul respectiv.

2. Pentru stricăciuni provocate tatami-ului sau parchetului, sancțiunea este plata din bani proprii, către proprietarul sălii, a stricăciunilor produse. Menționăm aici că și instructorii Iron Will se supun aceleiași reguli și aceleiași sancțiuni. 

3. Pentru încălcarea regulii privind cunoașterea numărului de identificare al obiectelor date în folosință de către club și preluarea lor la începutul antrenamentului din spațiul de depozitare:
- la prima abatere, avertisment
- la a doua abatere, 10 flotări și interdicția de a participa la primul drill (sau următorul dacă au întârziat și nu și-au luat echipamentul din spațiul de depozitare înainte de a veni la spațiul de lucru)
- la a treia abatere, părăsirea sălii și pierderea antrenamentului respectiv
- la a patra abatere, posibilitatea ca Iron Will HEMA Academy să decidă, de la caz la caz, dacă va mai primi persoanele în cauză la cursurile ei

4. Pentru încălcarea regulii privind compactarea echipamentului dat în folosință într-un singur loc, pe margine, lângă suprafața de lucru:
- la prima abatere, avertisment
- la a doua abatere, 10 flotări și interdicția de a participa la următorul drill sau la sparring
- la a treia abatere, părăsirea sălii și pierderea antrenamentului respectiv
- la a patra abatere, posibilitatea ca Iron Will HEMA Academy să decidă, de la caz la caz, dacă va mai primi persoanele în cauză la cursurile ei

5. Pentru încălcarea regulii privind grija pentru echipamentul dat în folosință și cunoașterea locației lui în orice moment:
- la prima abatere, avertisment
- la a doua abatere, 10 flotări și interdicția de a participa la următorul drill sau la sparring
- la a treia abatere, părăsirea sălii și pierderea antrenamentului respectiv
- la a patra abatere, posibilitatea ca Iron Will HEMA Academy să decidă, de la caz la caz, dacă va mai primi persoanele în cauză la cursurile ei

6. Pentru încălcarea regulii privind fie găsirea unui Paj, fie neîndeplinirea obligației de a ajuta că Paj, sancțiunea este pierderea dreptului de a mai face sparring la acel antrenament.

7. Pentru încălcarea regulii privind aducerea echipamentului dat în folosință înapoi în spațiul de depozitare și depozitarea lui corectă la finalul antrenamentului, precum și regula de a nu lăsa mănușile de lucru nestrânse:
- la prima abatere, avertisment
- la a doua abatere, 10 flotări și interdicția de a participa la următorul drill sau la sparring
- la a treia abatere, părăsirea sălii și pierderea antrenamentului respectiv
- la a patra abatere, posibilitatea că Iron Will HEMA Academy să decidă, de la caz la caz, dacă vă mai primi persoanele în cauză la cursurile ei
*menționăm aici că neluarea mănușilor albe de lucru acasă și/sau nespălarea lor nu vor fi sancționate de către club, atâta timp cât mănușile albe de lucru nu rămân nestrânse, prin sală, ci sunt depozitate MINIM împreună cu echipamentul dat în folosință (preferabil ar fi însă, să fie luate acasă).

8. Pentru refuzul de a lua acasă masca de scrimă dată în folosință pentru a o spală, sancțiunea este pierderea următorului antrenament. Pentru situația în care cursantul acceptă să ia masca de scrimă acasă și să o spele, dar nu respectă instrucțiunile date oficial în acest sens și se produc stricăciuni, sancțiunea este plata măștii de scrimă dacă s-au provocat stricăciuni care nu se pot repara. În acest caz, masca stricată trece în proprietatea cursantului în cauză și rămâne la el/ea.

Preturi si Modalitati de Plata

Prețuri și Modalități de plată

Avem un sistem flexibil de plata, care include atat plata fractionata, pt un numar limitat de antrenamente intr-o luna, cat si o suma fixa (flat rate) pentru toate antrenamentele posibile dintr-o luna. 

 

Acest sistem are la baza responsabilitatea fiecarui Cursant de a lua o decizie, pana pe data de 10 a lunii in curs, privind timpul pe care il are la dispozitie. Incat sa ANTICIPEZE si sa ESTIMEZE cat mai precis la cate antrenamente ajunge in acea luna, si sa plateasca suma aferenta. 

 

In functie de calendar (de numarul total de miercuri si sambete, care variaza) se pot tine 7, 8 sau 9 antrenamente intr-o luna. 

 

Luam 8 antrenamente ca medie de calcul si referinta.

Preturile sunt urmatoarele: 

1                    antrenament     ->    60 ron 

2                    antrenamente  ->  120 ron

3                    antrenamente  ->  180 ron

4                    antrenamente  ->  240 ron 

5, 6, 7, 8, 9   antrenamente  ->  275 ron

 

Dupa cum vedeti pretul PER ANTRENAMENT, pentru 1, 2, 3, sau 4 antrenamente este MAI MARE decat ar rezulta daca am imparti 275 de ron la referinta de 8 antrenamente posibile intr-o luna (in medie).

 

Motivul este ca vrem sa recompensam Cursantii care vin mai des. Si vrem si ca sistemul sa fie eficient economic pentru club, tinand cont ca oferim mult echipament gratis (<- care costa) si Instructori dedicati (<- care depun ore de munca). 

 

Asadar, cine vine mai des (de la 5 antrenamente /luna in sus) este recompensat printr-un flat rate de 275 de ron. In alte cuvinte, peste numarul de 5 antrenamente, suma de plata nu mai creste, ci ramane fixa la 275 de ron, indiferent daca persoana in cauza participa la 5, 6, 7, 8 sau 9 antrenamente.  

 

Cine vine la mai putin de 5 antrenamente, plateste in plus PER ANTRENAMENT (nu in total), fata de cat ar plati daca ar veni la minim 5 antrenamente.

O alta mentiune importanta este ca la propunerea din trecut a mai multor studenți, am decis ca ultima sâmbătă din fiecare lună (in funcție de cum pică în calendar), să fie o zi întreagă doar de sparring. Pe care noi o numim "Last Saturday Sparring." 


În data în care are loc "Last Saturday Sparring", NU se predă lecția zilei.

 

Cei care vin la antrenament in acea dată au de ales între a participa la sparring sau a fi spectatori.

 

Dar ca să fie corect pentru Cursanții care potential nu își doresc sparring, ci doar studiu, prezența la Last Saturday Sparring nu se contorizează.

Primul antrenament, demonstrativ, este gratis!

Plata se face până în data de 10 a lunii curente de antrenament.

 

Persoana care nu plătește până în data de 10 a lunii curente, poate pierde dreptul de a mai veni la antrenamente până în momentul în care plătește

ATENȚIE! Vă rugăm să faceți plata prin tranzacție direct în contul bancar al societății noastre.

ATENȚIE! La "Detalii Plată" treceți numai "cursuri HEMA" și luna pentru care plătiți.
De exemplu: "cursuri HEMA octombrie".

Cod IBAN (RON)

Cod IBAN (EUR)

Cod SWIFT

Cod BIC

Nume

Banca

RO87INGB0000999907071615

RO94INGB0000999908059531

INGBROBU

INGB

Iron Will HEMA SRL

ING Bank Romania

FAQ
bottom of page