top of page
[ALTERNATIVE] Valentin Lungu (Founding Member).jpg

Roluri curente in cadrul IWHA:

Membru Fondator

Roluri din trecut, in cadrul IWHA:

Administrator
Instructor
Inovator

Valentin Lungu

"As iron sharpens iron,
so one man sharpens another."

- Proverbs 27:17

Despre mine

Primul contact cu HEMA l-am avut în Marea Britanie unde am fost la câteva lecții predate de Spike Hunter și Rupert Carus în cadrul grupului The Exiles.

 

La întoarcerea în țară am continuat antrenamentul ca membru al Societas Milites Getae (sub îndrumarea lui Răzvan Marinescu, Ionuț Zainea și Andrei Chirleșan) până la decizia de a forma propriul club, Iron Will HEMA Academy.

Inițial m-am apucat de HEMA pentru că am vrut să mă joc cu săbii. Între timp m-am reprofilat pe spade. Consider că am fost direcționat de lectură în direcția asta (Cei trei muschetari, Legendele olimpului, Insula comorii).

Lucrurile care m-au atras și reținut cel mai mult sunt: faptul că este o artă marțială serioasă, accentul pus pe studiu individual și cercetare, cât și spiritul de camaraderie dezvoltat în comunitate.

Până la data de 09 martie 2020, când s-a suspendat activitatea clubului din cauza pandemiei de covid-19, am fost Instructor în cadrul Iron Will HEMA Academy, la fostele categorii de studiu Începători și Avansați (acum sunt 3 - Incepatori, Practicanti si Experti).

Și am avut și rolul de Inovator, participând la crearea Curriculum-ului pt. aceste foste categorii de studiu, împreună cu Andrei Chirlesan și Ana Maria Petrescu.

În prezent, am renunțat la activitatea de predare și la orice alte activități administrative în club.

Pentru viitor sunt hotărât să cercetez, aprofundez și stăpânesc cât mai bine tehnicile de luptă pentru Spada de Două Mâini și să le testez în competiții.

Printre alte pasiuni în afară de HEMA se numără programarea calculatoarelor, șahul și desenul.

bottom of page