top of page
Ana Maria Petrescu (Founding Member).jpg

Roluri curente in cadrul IWHA:

Membru Fondator

Roluri din trecut, in cadrul IWHA:

Administrator
Instructor
Inovator

Ana Maria Petrescu

"I do not strike with my sword, I strike with my mind."

Sursă inspirație: Stephen King, The Dark Tower

Despre mine

Am descoperit HEMA în 2014, prin intermediul unor prieteni, în cadrul unui festival medieval.

A devenit pasiune de la prima spadă pe care am pus mâna.

Până în mai 2017 am practicat HEMA în cadrul Asociației Societas Milites Getae, unde principalele arme studiate au fost Longsword și Sidesword & Dagger. La acestea s-a adăugat tirul cu arcul tradițional pe care, în continuare, îl practic în timpul liber.

Mereu am fost fascinată de săbiile și spadele utilizate în spațiul european, în Evul Mediu și Renaștere.

 

Am început să practic HEMA deoarece este o artă marțială în care învăț să lupt cu aceste arme, având la bază studiul și interpretarea unor tehnici de luptă armată, transmise prin intermediul unor tratate și manuale de luptă vechi de câteva secole.
 

Momentan, singurul dezavantaj al practicării HEMA este faptul că, fiecare scenă de luptă cu săbii, din filme sau din cărți, este analizată cu ochi critic și de cele mai multe ori, desființată fără drept de apel.

De la primul antrenament de HEMA, păstrez amintirea, plăcută, a sunetului produs de săbiile de oțel care se lovesc în sparring.

Ulterior, am descoperit acest sport în mod treptat, armă cu armă, tehnică cu tehnică, și cred că este unul dintre sporturile în care rezultatele și performanța sunt direct proporționale cu timpul și energia investite în antrenament și studiu. Consider că satisfacția din momentul în care, după zeci de repetări ale unei tehnici, aceasta iese perfect în sparring, este un sentiment de neegalat, care merită, din plin, energia investită.

Unul dintre elementele care mă atrag la HEMA este caracterul său bivalent: arta marțială (practicată în conformitate cu funcția să originală: necesitatea de a supraviețui, utilizând arme de proveniență istorică) și disciplina sportivă (în care fairplay-ul, schimbul permanent de idei la nivel internațional și colaborarea cu alți sportivi în dezvoltarea tehnicilor de luptă contribuie la dezvoltarea comunității).

În general, echivalez HEMA cu performanță, distracție, test de anduranță, metodă de relaxare, cale de depășire a propriilor limite fizice și psihice.

Înființarea Iron Will HEMA Academy, alături de alți colegi de breaslă, a reprezentat un pas firesc în evoluția mea ca artist HEMA, și în dezvoltarea comunității locale de HEMA.

Până la data de 09 martie 2020, când s-a suspendat activitatea clubului din cauza pandemiei de covid-19, am deținut rolurile de Instructor de Longsword la fosta grupă de Începători. Și de Inovatoare, participând la crearea Curriculum-urilor pentru fostele niveluri de studiu Începători și Avansați, împreună cu Andrei Chirlesan și Valentin Lungu.

În prezent, am renunțat la activitatea de predare și la orice alte activități administrative în club. Acum doar mă antrenez pentru competiții, alături de ceilalți cursanți și instructori din cadrul Iron Will HEMA Academy.


Pe lângă HEMA, alte pasiuni includ: arhitectura și urbanismul (adică jobul meu), plimbările prin orașe istorice, mersul cu bicicleta, cititul, mersul pe munte și mâncarea bună.

bottom of page